Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВИма опашки пред лабораториите във връзка

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВИма опашки пред лабораториите във връзка
Коментари Харесай

Доц. Михайлов: Реалната печалба за лабораторията от един PCR тест е 15 лева

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Има опашки пред лабораториите по отношение на нарасналата заболеваемост, само че хората чакат на несъмнено разстояние в намерено пространство, тъй че няма заплаха да се заразят един от дру. Но по този начин или другояче има доста хора, които желаят да се тестват. 

Това разяснява доцент Росен Михайлов, шеф на частна лаборатория в ефира на бТВ.

Сто лв. за PCR тест не е малко, несъмнено. Но в цяла Европа България е с най-ниската цена на теста. В Австрия и Германия да вземем за пример цената на теста е 150 евро, уточни той.

Доставната цена на всички съставни елементи за теста излиза към 70 лв.. Тази калкулация при нас е същата като и при други сътрудници. Разликата с това, което пациента заплаща идва от реактива, с който би трябвало да се вършат 96 теста, само че действително се вършат към 70. Когато би трябвало да се повтори един тест, от време на време се повтаря цялата серия, тъй като в самия уред има вътрешни контроли, които отхвърлят направеното и би трябвало да се прави отначало, изясни той.

Здравната каса заплаща за един тест 60 лв.. Разликата за пациента идва от повторяемостта на пробите. Реалната облага на лабораторията от един тест е 15 лв., разяснява Михайлов. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР